Kvällen :O

Martin gjorde bara en snabb visit här hos mej,han va hungrig så det va ju tur att det blev mat lagat idag :)   E allt lite fjompig när det gäller Martin men det e väl för att han första ungen för mej kanske. Han har ett eget boende här i Munkfors någon kilometer bort. Det är knäppt men jag tänker på om han får i sej någon mat om dagarna för jag vet att detta med mat lagning inte e någon som han lägger ner tid på. Tjejer e mer för detta med eget,dom klarar sej bra tycker jag :=)          
Försöker att lägga ut en bild på Martin men det vill sej inte tyvärr men ja försöker väl vid ett senare tillfälle<3


Fick panik när jag kom upp efter maten för två av kattungarna hade försvunnit,spårlöst borta. Letade som en galning överallt och dom va borta :(   PANIK..................men så kom jag ihåg att Emmys katt Ozzy som liten försvann oxå och han hade krypit in i sockeln på en garderob :D  och där var dom,som tur var :P


Nu blir det soffan å tv n. filmen Den Gröna Milen börjar       
       klockan nio på sexan. Faaannnn........ ja har ingen choklad :P           

TEBAX :D

Min gulliga söta underbara lilla tös Felicia va nyss ute på msn n så jag bad henne att skicka över kort som hon hade tagit innan min mamma gick bort,hon hade några som var tagna på sjukhuset där mamma låg de sista dygnen. Jobbigt att se men jag vet att mamma har det bra där hon är nu,hon har säkert fått träffa pappa igen efter 25 år <3<3<3<3<3


 


 
    kort från mammas begravning i kyrkan <3  
                                                                    









 
 Nu kom det en hungrig son på besök så vi ses om en stund :D

:D

Telma e nog lite stolt över matte nu för vi har gått en lite längre promenad,det har annars den sista veckan bara varit runt husen här nere på bruket p.g.a mitt skadade knä.         


   

  När jag kommer upp på övervåningen för att sätta mej vid datorn så kommer dom tre kattungarna stuttsandes efter,dom e såååååå  sööööööta så :)    Dom funderar nog på vad jag e för stor sak som pratar skit löjligt baby språk med dom men det fortsätter jag med för dom verkar gilla det :=)             

 Tji har en egen låda att gå på en trappa ner men ja tror att hon blivit lite later sen det kom en liten till bäbisarna här :(
 
 Telma har träffat någon av katt ungarna och nu när hon är skendräktig så blir hon alldeles galen,det ska puttas å buffas på dom hela tiden. hon måste ju kolla att dom e rena oxå förstås :)  

Önskade att jag hade en digital kamera eller en telefon med kamera i så hade jag kunnat lägga ut bilder på dom små sötnosarna för dom blir roligare å kacksigare för varje dag :D  
  

 
  Den här bilden tog ungarna innan dom stack tillbaka till Karlskoga,det är säkert Torsten som sitter bredvid :)  


Klockan e två så ja kanske ska försöka laga lite käk  å få i magen,har inte käkat lagad mat på en vecka nu :(  mmmmmm vad ska det bli då tro,baconsås eller köttbullar till pastan.
 
 


  


 HÄR KOMMER DET LITE SNYGGINGAR FÖR ER TJEJER ATT TITTA PÅ MEDANS JAG LAGAR MAT :D 


                                                                                                                                  

                                                                                                       
                                                  Bob Marley den bästa musikern   
 

               Depp e väldigt mysig att titta på........................................................eller hur?


 






SIST MEN INTE MINST SNYGGAST AV DOM ALLA <3

God morgon på er :D





I dag har jag ett smile på läpparna när jag sätter mej här vid datorn. Efter morgon turen med Telma och sen frukosten så blev jag liggandes på soffan å kolla tv n. Ni ska veta att det inte är så roligt att kolla tv här för boxen har pajat så man har inget ljud alls,det e väl ok om det e textade program men att kolla körslaget e ingen höjdare :=)

Dom är helt fantastiska i USA tycker jag med att hitta på olika program,nu har inte jag många kanaler att välja mellan så det blev sexan jag kollade på. Där visade dom fab 5 och jag fick mej ett gott skratt faktiskt,de hade skönhets tävling för de killar dom hjälpt under åren :D     Herre gud va folk utsätter sej för :=)   Vinnaren fick en stor krona på huvudet och blommor,undrar va dom har för uppdrag som ska uppfyllas efter denna kröning. Tjejerna som ställer upp i sånt här ska ju sen i ett års tid göra något dom tror på?      

 
Efter fab 5 så kom Miami Ink och dessa killar är verkligen duktiga konstnärer tycker jag. Dom är inte bara duktiga utan oxå väldigt charmiga,önskade nästan jag vore i 25 - års åldern igen. Skulle nog inte tvekat då över att åka till Miami å fått en snygg tatuering :D    Javisst tänker ni nog nu,hur ska Sandra fixa en tatuering i flera timmar när hon svimmar av att gå till labb på sjukan :=)   


 
 



Som ni kanske har lagt märke till så pratar jag inte om dessa vardagliga sysslorna som vi förväntar oss att göra dagligen och det beror på att min hjärna har stängt av sej när det gäller praktiska saker som att laga mat,diska,tvätta och städa. Det känns konstit att efter så många år som ensamstående mamma till tre barn och pedant bara låta allt vara. Förhoppningsvis så kommer den gamla Sandra tebax med lite hjälp så småningom,som tur e så miss sköter jag inte djuren utan dom kommer ut,har mat och ren låda :)        







Undrar va jag ska hitta på med idag för att slippa se disken som har stått alldeles för länge där i köket :(     

Terra Emmy å Jocke kanske med lite passiansduell på msn n,dom vinner alltid över mej men jag skyller på att datorn hackar å inte att jag e en dålig spelare :)          


 Vi syns å hörs om ett tag igen......vinkivink på er :D        




Då va ja tebax :)

Nu e det laddat med kattmat å tobak så vi klarar oss under helgen,det känns skönt att ja kom upp till centrum en sväng idag. Det va mycke folk i farten så det blev lite svettigt ett tag på ICA faktiskt, Anna tyckte det va kallt men jag kännde mej lika blöt som när man har duschat,jävlit frächt....bläääääääää snuskit värre :(  
 
Gillar inte att handla när det e mycke folk i affären,helst ska ja stå där när dom öppnar för då e det någolunda lungt. Skulle behöva vara till Lidel i Hagfors för att bunkra upp med basvaror och ÖB har ju billigt schampo,balsam och rengöring så en sväng dit skulle behövas oxå. Får försöka att få Anna med mej på en sån resa framöver tror jag. :=)


  Jocke å Emmy har börjat packa så smått hemma hos sej,hämtade kartonger på Ica gjorde dom......ja vill oxå ha sånna där banan lådor så kan ju jag börja packa ner lite av prylarna jag har. Nu e det ju inte bestämmt ännu om det blir flytt för mej men dom vill ju bo här så vi kan önska det i alla fall :=)  Hoppas hoppas hoppas hon hör av sej om lägenheten uppe på Orrvägen under helgen. Emmy fick telefon nummret till Sune av mej igår så hon har pratat med honom om huset i Munkerud som vi bodde i för en sju år sedan,hon är väldigt sugen på att hyra över våningen i det huset. Men hon är rädd att katterna dom har blir över körda där,huset ligger alldeles bredvid vägen tyvärr.    


 Nu tar jag kvällen så vi hörs imöra om inget kommer imellan, nattis på er alla goa manniskor :=)



     


Ny dag :=)

Då va det dax att blogga lite till då om det pluppar upp några ideer. Emmy ringde igår kväll dom hade haft det trevligt på Ålandfärjan,hon ville msn a över en film som dom tagit på båten men jag hade redan lagt mej så det får bli under dagen i stället. Tony Ewring eller nått heter han väl som e domare i Lets dans,dom har filmat honom när han hade dans kurs på färjan :)

Sitter bara å gäspar idag,det vore så jävla underbart att få sova mer än några timmar varje natt. Så har det varit i många år nu men det sägs ju att när man blir äldrs så behöver man inte sova lika mycket..........det e helt galet ju,gääässspppppp :)

Tog mej modet att maila  igår till damen i fråga som hade annons på Blocket,lägenheten med fyra rum å kök som e ledig här i Munkfors. Spännanade........hoppas hon hör av sej idag :=)   Då kan jag  börja planera flytten och så får vi hoppas på att ungarna från Karlskoga har råd att överta denna som ja bor i,det hade varit smidigt för oss allihop tror jag :D 

Det måste ge sej snart alla motgångar å problem tycker jag,måste få lite flyt undet fötterna så livet blir roligt.

Pratade med Felicia förra helgen när hon var här hos mej om vilken tur det e att jag har jycken å katterna,eftersom att jag lever ett stillsamt liv utan vänner å bekanta. Det kan gå dagar utan att jag pratar med en människa och hade jag inte djuren att töla med så kanske jag började prata med väggar å inventarierna och det vore kris,håller ni inte med om det.

Jag läser mycke böcker och tänkte tippsa om en bra roman skriven av Diana Gabaldon. Ska man läsa denna roman får man inte ha bråttom för det är sex eller åtta böcker på nästan tusen sidor var :O Här har ni lite av vad den handlar om :)

Kriget kommer !  Jamie Frasers hustru har berättat. Hon vet. Hon har den magiska gåvan - som också är en förbannelse - att kunna resa i tiden. Född 1918 arbetade hon på ett fältlasarett under Andra världskriget. Efter kriget reser hon med sin man till Skottland och vid ett besök i en häxring av stenar dras hon som av en osynlig hand in i en klyfta och befinner sig plötsligt i 1700 - talet. Hon är nu främling i en oförsonlig tid. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. En kärlek bortom tid och rum binder dem samman.

Läste denna roman första gången för något år sedan och har nu köpt på mej böckerna billigt från Tradera :=) för dom är verkligen bra :)




DOM FINNS PÅ SVENSKA FÖR JAG LÄSER INTE PÅ ENGELSKA :=)



Jag återkommer lite senare under dagen så hej då på er :D




Blir inte klok för det ja bloggar om förvinner för mej :(

Hade nästan skrivit en hel roman för att lägga ut den på bloggen å så bara e det borta....TÖLIGT :(
  

                         ANNA DÖK INTE UPP SÅ JA HOPPAS PÅ BÄTTRE TUR I MÖRA :=)




Jag har lite huvudbry när det gäller mitt boende,det är för dyr hyra och så blir den dyrare nästa månad, Nu när jag lever på socialen så är hyran 1400 kr för mycket enligt deras boende norm och dom skulle bara ställa upp med hjälp i tre månader så jag hoppas verkligen att min sjukersättning blir beviljad igen. Ska jag betala det själv så måste det bli av mat pengarna:(

Hittade en lägenhet på Blocket här i Munkfors,en 4:a som hon ville ha 3600 kr/månaden. Den ligger uppe på Orrvägen. I slutet av november förra året så kollade jag på en 2:a där men den va så skabbig så det känndea inte ok. Det är en massa jobb med att packa å flytta och jag vet inte om orken finns :(     Har man inget körkort å ingen bil så blir det ännu värre tyvärr,man blir så beroende av t.ex vänner och det e dåligt med sådan på denna byn tyvärr. Ungarna ställer säkert upp å hjälper till och Jocke kör bara man trollar fram en dragbil och ett släp skulle jag tro. Det enda possetiva med en flytt är att Emmy och Jocke vill ha den här lägenheten och dom har bara sin lägenhet i Karlskoga i en månad till :=) 
 Om dom tar över här så får Toste å Tji bo kvar här hos dom å deras tre yrväder till katter :)

Toste får dom inga problem med för han kommer bara hem en sväng varje dag för att käka lite mat för han har så många katt töser att uppvakta uppe på Hea. Tji kan dom sterilisera eller ge p-piller så slipper dom en massa ungar  :=)

Hoppas Jocke får jobbet i Norge till veckan så dom kan planera vart dom ska flytta,Emmy har sökt jobb i Hagfors och Exhärad så dom e nog på gång till Värmland igen.



SÅ HÅR VACKERT HAR VI DÄR VI BOR





                         kOMMER TEBAX LITE SENARE Å SKRIVER FÖR GAGGEN VILL HA MAT Å TELMA VILL UT :=)







:(

Idag e sån där dag som ja inte ville gå ur sängen,det räcker med att brödbilen e på byn för att ångesten ska smyga sej på. Jag behöver bröd och det e billigare att köpa det där,120 kr varannan vecka betalar jag för fem påsar....Helt oki eller hur :=) Problemet för mej idag e att jag inte kan gå upp till centrum med mitt skadade ben och jag klarar inte av att ringa till Anna för att få hjälp för när hon jobbar ensam så har hon häcken full det vet jag :(  Om man hade hela dagen på sej så skulle det varit toppen men det är många som handlar där så vid middags tiden e mat brödet slut tyvärr :(


 
Detta med baka bröd,bullar å kakor har aldrig varir min grej tyvärr,det sägs att man sparar en massa av att baka men jag undrar om det kan bli billigare än att köpa av brödbilen. Ca 240 kr i månaden klarar jag å Felicia oss på å då kan det till å med bli bröd över i frysa boxen :=)

 

Upptäckte ett nytt hål i ännu en tand igår,har nu hål i så gott som alla tänder. Att tänderna går sönder beror på att jag käkar mycket medicin å det e inte roligt alls. Tandläkaren e oxå ett ångest moment för lilla mej,liten e jag verkligen när det ska krypas upp i stolen där. Tur i oturen är att käkar man mediciner som jag gjort en längre tid och tänderna tar stryk så går det att bli LSS ad,det innebär att ett tandläkarbesök kostar 100 kr gången :=)  Men .........det finns alltid ett men när det gäller mej :D För att gå till denna äckliga inrättning så måste en läkare skriva ut något lugnande som jag tar strax innan jag kliver in där,det underlättar en del faktiskt. All ångest försvinner inte så dom får bara göra en undersökning å sen hoppas jag på en remiss till sjukhuset i Karlstad där dom lagar upp käften under narkos :(   



 




 Ska nog ta å krypa ner under täcket några timmar så nu blir det soffan där nere bredvid lilla goa Telma. Ha ha tänker ni kanske nu men jycken sover på golvet å inte i soffan, så det så :=) Hon har duntäcke och en pläd att ligga på :P Telma e lite bortskämd med att jag har legat i soffan om dagarna när vi inte varit ute på våra promenader tillsammans och nu sitter jag uppe vid datorn å bloggar i stället hela dagarna........lite trist för henne :( stackars pigan.......puss på henne <3

Ändrade planer kanske,Anders ringde just å ja berättade att brödbilen e på byn. Han behöver ha handlat så han skulle ringa Anna å fråga om hon kunnde ställa upp. Jag ska vara göra mej i ordning i fall hon dyker upp här om en halv timme.






ÄNGLAR visst finns dom :D

Kollade inkorgen min och såg att det kommit mail från en annan ängel i mitt liv nämligen Christina. Ekonomin har ni nog börjat fatta inte e min grej och hon hjälper mej med detta.Mina pengar som jag trodde skulle dyka upp igår kommer förhoppningsvis in på kontot i möra. Jag håller tummarna på det :D          

I flera år har jag betalat en massa till facket varje månad men det blir oxå ändrat framöver för denna ängel har ring och pratat med kommunal,det e visst nya regler tror jag så nu kommer det att bli en mindre utgift på det :=)







SÅ HÄR KÄNNER JAG MEJ NU FÖR JAG TÄNKTE LÄGGA UT BILDER PÅ MINA NÄRA Å KÄRA Å DET FUNKAR INTE :(






HEJ DÅ LILLA BLOGGEN VI SES I MÖRA :=)







  




























Inte blev det någon resa till Sunne :P

Samma visa i natt,kunde inte sova efter ordning eftersom denna resa va inplanerad så med ångest å huvudvärk ringde ja Anna för att fega ur. Måste verkligen börja jobba på detta problem jag har med att komma utanför kommun gränsen.


      

                         PÅ MEJ SJÄLV...................




Som tur e så ställer Anna upp lite senare under dagen idag så ja kommer upp till byn för lite handling,det blir inte mycke på listan eftersom plånboken e tom. Det blr det viktigaste som juice,mjölk å så det som är mina laster....... :D



        Detta e mitt bränsle så det e väl inte så konstigt att man e en rund å go
                                                                                                 Munkforsbo :=)




Det e väl bäst att linka in i duschen så ja blir klar tills Anna dyker upp, e snabb som en sköldpadda nu när ja haltar runt.
Om ni har skadat benet eller knät någon gång och är lite rund som mej så vet ni va frustrerande det e att inte nå foten för att sätta på sej strumporna. Man kan lära hundar att hämta tofflorna så tänk om gullet Telma kunnde fixa detta,då skulle jag slippa svära ve å förbannelse på möran.

Undrar om Jocke ser fram mot julklappen som han å Emmy fick av Håkan för det bär iväg på en resa med Ålands färjan idag,det e Lasse Stefanz som spelar där i kväll, Emmy gillar dom. Men det måste ju finnas något annat för honom att lyssna på annars tycker jag verkligen synd om Jocke,han kanske har öronproppar med sej ( kanske skulle tippsa honom om det ). 

    





Om ja får säga det själv så detta med att blogga funkar faktist riktigt bra för mej. Har ju i flera års tid kollat på ungarna när dom suttit vid datorn,dom gör allt samtidigt,msn ( chattar med andra i rasande tempo ),youtube ( lyssnar på musik ) och bdb (bilddagboken för er som inte vet ). Detta fixar inte jag riktigt ännu men faktiskt så har ja tjatat med tre stycken samtidigt på msn n å det va stressigt. Emmy har försökt att lära mej dator men hennes tålamod tryter när inget fastnar i mitt huvud så när hon å Jocke flyttade ihop så fick jag försöka själv.......så nu e ja igång :)

Felicia min lilla ängel hon fyller 16 år den 22 feb,stora tösen börjar hon bli. Hon har bättre tålamod än Emmy med mej men jag ser ibland att hon allt funderar om det e tomt på loftet. Dom e ju uppvuxna med datorer så det e ju inga problem för dom. Jag försökte för många år sedan lära mej dator genom arbetsförmedlingen men gav upp. Efter en vacka så hade ja endast lyckats med att få några stiliga tuppar å höns som bakgrund på data skärmen å då la jag ner projektet.






      







GLÖM BORT BEKYMMREN,I MÖRA KOMMER NYA...............:P

Detta stämmer verkligen eller hur.......ny dag nya beskymmer :=)
Skulle få pengar idag trodde jag men nej då helt stilla på den fronten men ja blev väl inte helt förvånad heller för det e ju sånt som händer mej OFTA :P
Fick ringa broder som ja lånat pengar av och säga tyvärr så får han vänta å det va jobbigt för han har verkligen ställt upp på mej sen vi började snacka med varann igen. Vi miste kontakten när våran pappa gick bort för 25 år sedan och så hittade jag honom på Google för ca två sedan. Han kom hit hälsade på när Emmy tog studenten och den sommaren passade jag hans två hundar Cesar och Chicko i fem veckor så´han fick en skön semester ute på sjön med sin båt,han hade med sej Martin på båten som hjälp för jag tror att det är en rätt så stor skuta han har. Cesar e en GD som min lilla Telma och jag blev så förälskad i honom ska ni veta :D       Broder Bo fick en liten inblick i hur mitt liv såg ut och återkom till oss i mitten på september det året med jycken Telma till mej. Jippie !!!!! Jag blev hundägare över en natt till denna underbara hund som har hjälpt mej så mycket i min sociala situation,inte kan man ligga på soffan dygnet runt utan man får sej några promenader varje dag och det är nyttigt för lilla mej som har lätt för att låsa in mej.


  




 


     
        HOPPA FRÅN DET ENA TILL DET ANDRA SKA JA GÖRA NU,KOLLA IN DETTA HOTELL SOM JA HITTADE :D
                                   
                                                                            VISST E DET LITE ROLIGT







 NU SKA JA TA KVÄLLEN FÖR I MÖRA BÄR DET AV TILL SUNNE OM DOM LYCKAS ÖVERTALA MEJ TILL DET SÅ  GOD       NATT LILLA BLOGG VI SYNA I MÖRA :=)







FLADDER IDAG :P

Har ju varit i Hagfors idag på vårdcentralen,jag berättade om det igår som ni kanske minns och visst blev det bara någon timmes sömn i natt p.g.a det,simmandes i svett och hjärn spöken...blääääää ja blir så jävla trött på mej själv :P  
Men dit kom jag å det blev väl inte så mycket pratande om mitt mående utan snacket idag va mera en planering om vad vi ska prata om  på vård planeringen den 16 februari och mina mediciner som ska förpackas på sån dära apodos tror ja det heter. Medan vi sitter där så nämner Mona att det vore inte helt fel om jag kunnde traska upp på labb å ta prover..... ÅÅÅÅÅ då ska ni veta att jag fick hjärt attac,man kan inte säga till mej att nu tar vi lite prover Sandra för det e absolut det värsta som finns. När ungarna va små och skulle ha sina sprutor på BC så var deras mamma tvungen att gå på toaletten,fjompig ja vet men det  liksom måste bearbetas någon vecka innan jag sätter (ligger) mej i en stol på labb. Hon som e på labb här i Munkfors känner till mej vid detta laget så vi har lite ordningar för oss,andnings övningar för ja glömmer ju bort detta med att andas : O  ventilerar så att alla kärl som hon vill sticka i helt borta m.m m.m m. Detta e en prövning utan dess like för mej.....
En annan gång för ett antal år sedan så sa läkaren i H-F att det skulle tas prov å vad gör Ragnarsdotter då tror ni,jo springer ut i bilen ( hade körkortet då ) å åker vilsa i skogen mellan H-F å Sunnemo i fyra timmar. Som ni måste fatta nu så e ja lite knasig men bara lite :D




Nu hör jag Telma där nere så hon vill väl ut en sväng å ja lovar att inte trilla nerför trappan igen :D

:P

                                                GLÖM DINA BEKYMMER DET KOMMER NYA I MÖRA :P







Nervös för morgondagen :P

Imorgon ska ja till sjukvården i Hagfors å det ska ni veta gött fölk e ingen som en normal funtad person skulle bry sej om men nu e det jag som ska iväg :(    Anna W kommer å hämtar mej vid halv tio tiden,ska vara där efter tio tror jag. Åka bil e inte nått som impar på mej inte å absolut inte vintertid med halka och absolut inte med någon annan än jag bakom ratten. Har pratat lite med ungarna om att få tillbaka körkortet,en liten slant till Länstyrelsens konto så ska ja få körkortet nästan på posten. Det skulle var skönt med kortet igen,bara känslan att komma ut i skogen på upptåg e lockande.








Denna drömbil vill jag ha om jag blir bilägare igen,visst e den söt :D helst ska den vara signal röd oxå. Finns det en sån i vårat avlånga land till mej så skulle jag bli så LYCKLIG.

Nu kom ja bort från resan till Hagfors,det va ju det som va vitsen med detta inlägg på bloggen. En sömnlös natt till att börja med, ha ha tänker ni men så funkar inte min hjärna. Den tänker skräck - skräck - skräck å så börjar hyperventilationen,svetten pissar ( mysigt ),illamående å ja kan räkna upp många saker till som min hjärna spökar sej med men så roligt ska vi inte ha just nu :D. Jag tror hon heter Mona ,människan som ska få mej att må bättre men jag tror att jag e ett helt hopplöst fall för vi har väl träffats 4-5 ggr nu å varje gång frågar hon hur jag har tacklat mina problem som vi pratat om vid sista mötet. Pratat om vad säger jag då,total minnesförlust varje gång. Det börlar bli lite jobbigt men hon verkar inte ta illa upp,dom flesta e visst sånna som hon träffar. Det känns ju bra att man inte e ensam med lite tomtar på loftet :D




Detta med blogge ju lite roligt :)

Som ja har berättat så fick ju lilla Tji kattunger två dagar innan jul och jag måste få berätta att dom är så duktiga dessa tre ull tottarna,Felicia har döpt dom till Maggan,Kristina å Erik (dom får heta det tills dom kommer till dom som ska ha dom). 5 veckor gamla så går dom på lådan......jätte duktiga eller hur :D



En mycket vanlig dag för mej :(

Ensam,behöver hjälp av sonen att rasta Telma eftersom jag e skadad i benet å har svårt att gå och honom får man inte tag i. Han har glömt kvar sin telefon här å  e ute på äventyr.
Detta med ekonomi e ett något som hela tiden just nu e ett stort problem,inte bara för mej utan även för mina största kids. Jag själv sitter mellan två stolar som man brukar säga,väntar på beslut från F-K om fortsatt sjukersättning och ska försöka leva på det som socialen betalar ut. Hiskliga summor därifrån, ha ha. Dom bara e jobbiga där tycker jag och krånglar det så blir ja sinnig å mailar både hitan å ditan för dom försöker på alla vis att slippa undan. Man skulle tro att det e deras egna (handläggaren) pengar man får. Det är svårt att leva på soc norm om man e sjuk,som i mitt fall (angorafobi) så e jag i stort behov av mina tre livlinor som jag kallar dom,Telma (hunden) bara för att komma utanför dörren,har en förmåga att isolera mej från ytter världen,internet för att hålla mej uppdaterad å terra folk med mail å så har vi mobiltelefonen,den e ett måste för mej annars försvinner jag helt. Enligt soc norm så ska dessa saker ingå i bl.a i något som heter fritidsberäkningen. Ska jag betala detta själv så blir det inte mycket kvar att leva på. Jobbit värre :( å så ska brosan ha till baka pengar jag lånade innan mammas begravning,hade ju alla kidsen här å dom behövde ja mat m.m. En sån sak tar inte socialen någon hänsyn till å det e knepigt. Man kan ju inte planera någons bortgång,eller hur. Nog tjatat om min ekonomi, Ungarna har det på samma vis nu,Emmy å Jocke va ju här i flera veckor i dec-januari så Emmys lön va inte på mycket denna månad,Jocke försöker att fixa sej ett jobb man det e ju inte så lätt i dagens läge och dom har räkningar att betala så där blir det inte heller mycket kvar att leva på. Ska nog be dom höra av sej till kommunen där dom bor för att se om dom har möjlighet att få någon hjälp,det går ju att fråga man kan ju bara få ett nej. Når det gäller sonen så e han som mej,vi existerar ibland inte utan går under jorden så ingen får tag i oss. I hans fall när det gäller ekonomi så går även han hos socialen,finns ju inga jobb som sagt vad. Jag jagar honom lite när det gäller att söka bidrag,vet vilken dag som hans ansökan behöver vara inne o.s.v. Nu hade våran handläggare semester dom första tre veckorna i januari,trodde faktiskt att e någon ledig på ett sådant bygge så måste det finnas andra som kan hjälpa till eller hur men icke sa nicke. Krångel e bara förnamnet på denna instans som ska hjälpa till. Nu säger dom att han inte ska få mer ersättning än mat norm för en vecka p.g.a att han inte varit möjlig att nå men så e inte fallet utan det e dom som gjort fel från början och det e inte slut med det för jag kommer att bråka med dom,bombadera dom med mail å ja tvekar inte att gå lite högre upp om jag måste :P



Fortsatta försök med denna blogg :D

Som om en inte har tillräckligt omkring sej redan så går väl ja å trillar ner för trappan här hemma och det är toppen att knappt kunna gå när en har en jycke på 65 kg som e bortskämd med att gå ut 4-5 ggr varje dag med flera långpromenader. Gissa om Telma e putt på matte just nu :P  


                                                                                    
     


- Detta är terroristerna från Karlskoga,Torsten,Totte å Harry. Söta eller hur :D







Nytt försök med en blogg :P

Efter en massa tappra försök av mej själv som e helt pantad när det gäller datorer så hjälpte min älsta dotter till med att skapa denna blogg. Nu e det väl meningen att jag ska skriva ner en massa som händer mej om dagarna men jag har nog ett så trist och enformigt vardagsliv så vi får se vad som händer. Det har varit en jobbig start på det nya året med att min mamma gick bort rätt så hastigt strax efter nyår. En underbar människa med stort hjärta och fantastisk mamma som lärde mej sy mina egna kläder vid sju års ålder i våran tygaffär som jag växte upp i. Bland det jobbigaste jag varit med om var att ringa mina barn tidigt en söndags morron och tala om att deras mormor gått bort,eftersom vi inte bor i närheten av varann så fanns det ingen möjlighet för att trösta varann. Som en blixt kom Emmy min äldsta dotter och hennes sambo Jocke och deras tre katter kom till mej på söndags eftermiddag fråm Karlskoga där dom bor. Själv har jag en Grand Danios tik och två katter,varav den ena fick kattunger strax före jul (tre stycken) så gissa om det va livat värre när dom dök upp från Karlskoga,åtta katter,en väldigt stor hund och tre vuxna...Tjoho :D
                        
                         Emmy datageniet som fixade bloggen :D Emmy datageniet som fixade bloggen :D

 Det blev några jobbiga dagar innan begravningen,jag med jordens ångest och total haveri innanför pannbenet. Dagen innan mamma skulle begravas så skulle jag göra två smörgåstårtor till sammankomsten efter kyrkan och på något konstigt vis så gick det bra,dom blev godkännda, Felicia,lilltösa dök upp på tisdagskvällen oxå för att sova över och åka med oss till begravningen. Kidsens bil gick sönder så vi var tvungna att låna en kärra för att ta oss till Skåre,vi hämtade upp sonen Martin på vägen. Tur att Jocke ställde upp som chafför annars vet jag inte hur vi kommit dit eftersom jag inte har kvar körkortet. Min älskade syster som tagit hand om mamma de sista åren skötte allt till begravningen och det gjorde hon så kanon fint,allt var perfekt.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0